Dialóguson belüli bekezdések, sorszámok kezelése

Fordítás során felmerülő problémák, kérdések, észrevételek ami mindenkit érinthet.
Avatar
csomi
Site Admin
Hozzászólások: 107
Csatlakozott: 2016. november 3. 23:21

Dialóguson belüli bekezdések, sorszámok kezelése

HozzászólásSzerző: csomi » 2017. január 18. 23:12

Kerdes:
Arról nem olvastam, hogy ha az eredeti szöveg 3 soros, de nekem 4 sorba jönne ki, akkor az mehet-e? A Szóval vagy átsiklottam, vagy nincs benne a kézikönyben, hogy hány sor lehet egy képernyőnyi szövegben.

Valasz:
A TP-ben a szovegmejelenito alapesetben 4 soros odalalakra vagja szet az adott dialogus tartalmat. Ha tobb mint 4 sort irunk, akkor azt uj oldalra fogja dobni. Vigyazat! Ures sor is egy sornak szamit! Ez peldaul 3ds szovegei eseteben nem igy van.
Vannak kulonbozo vezerlok amelyek 4 sornal korabban is kikenyszerithetik a 'lapdobast' de az latszik a sor elejen a szekvencabol.
A lenyeg ha tobb sorra jon ki a magyar forditas mint az eredeti, akkor irjuk batran tovabb, betartva minden formazasi szabalyt, es jo esetben a program majd szetvagja azt. Ha vezerlokod is van a sor elejen amit oda kene illeszteni az ujonnan keletkezett sor miatt, azt is rakjuk oda. Ezt mar kulon nem jelzi a program mert az eredeti felett keletkezett! De ha ezt elfelejtjuk az sem baj, mert az ellenorzo majd megteszi helyettunk.

Vissza: “Észrevételek”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég